Dlažba imitácia dreva – 5 dôvodov, prečo zvoliť drevodekor v interiéri

person : Patrícia Fides list : Trendy a dizajnové riešenia : favorite Zobrazenia: 141
Dlažba imitácia dreva – 5 dôvodov, prečo zvoliť drevodekor v interiéri

Dlažba s imitáciou dreva dokonalo reprezentuje spojenie prírodného vzhľadu s výhodami moderných materiálov. Práve dlažby so vzorom dreva vytvárajú v interiéroch zážitok drevených podláh bez starostí spojených s tradičnými materiálmi. Pozrime sa preto bližšie na to, aké výhody ponúka práve dlažba imitujúca drevo v porovnaní s klasickými drevenými podlahami.

✓ Odolnosť dlažby voči opotrebeniu – dlažba s imitáciou dreva, ktorá je vyrobená z gresového materiálu, má výrazne väčšiu odolnosť voči opotrebeniu, poškriabaniu či inému mechanickému poškodeniu ako klasická drevená podlaha. Drevené dlažby sú teda ideálne pre priestory s väčšou prevádzkou, ako aj pre rôzne komerčné priestory (kaviarne, reštaurácie, hotely, penzióny...).

dlazba-imitacia-dreva-dlazba-do-kuchyne

✓ Jednoduchá údržba – na rozdiel od drevených podláh nevyžaduje dlažba so vzorom dreva žiadnu špeciálnu starostlivosť ani špeciálne prostriedky na udržanie jej vzhľadu. Postačujúce je bežné upratovanie a umývanie s handrou či mopom a vaša podlaha bude vyzerať stále ako nová. Dlažby imitujúce drevo sú teda vhodnou voľbou ako dlažba do chodby či na schody – a teda pre miestnosti, ktoré sú náchylnejšie na znečistenie z vonkajšieho prostredia.

dlazba-imitacia-dreva-dlazba-do-chodby

✓ Nízka nasiakavosť vodoudlaždice s imitáciou dreva vyrobené z gresu sú veľmi odolné a pevné, pričom sú zároveň minimálne nasiakavé a mrazuvzdorné. Oproti klasickým podlahám vyrobených z dreva, dlažby so vzorom dreva vodu ani vlhkosť nevsiaknu, čo z nich robí ideálnu voľbu pre kúpeľne, kuchyne či iné miestnosti s väčším výskytom vody alebo vlhkosti.

dlazba-imitacia-dreva-dlazba-do-kupelne

✓ Dlažba vhodná na podlahové kúrenie – drevené dlažby sú skvelou voľbou v prípade, ak máte vo svojej domácnosti podlahové kúrenie a obľubujete prirodzený vzhľad dreva. Gresové dlaždice imitujúce drevo majú výbornú tepelnú vodivosť, čo z nich robí skvelého partnera pre podlahové kúrenie. Dlažba imitujúca drevo je preto skvelým riešením pre celé domy či chaty, a teda aj ako dlažba do obývačky či spálne.

dlazba-imitacia-dreva-dlazba-do-obyvacky

✓ Ekologický aspekt a dlhá životnosť – vďaka svojim technickým vlastnostiam sú gresové dlažby so vzhľadom dreva skutočne odolné, pevné a trvácne. Jedná sa preto o skvelú investíciu nielen pre vaše interiéry, ale svoje využitie nájdu aj v exteriéroch. To, že vynikajúce technické vlastnosti gres predurčujú na dlhú životnosť znamená, že ide o materiál, ktorý je vhodné použiť aj z ekologického hľadiska. Zároveň, výroba dlažby s imitáciou dreva je často šetrnejšia k životnému prostrediu v porovnaní s ťažbou dreva na výrobu pravých drevených podláh.

dlazba-imitacia-dreva-dlazba-na-schody

Dlažby imitujúce drevo sú skvelým riešením pre akýkoľvek priestor interiéru. Skvelo sa hodia ako dlažba do kúpeľne či kuchyne vďaka odolnosti voči vode. Taktiež sú výborným riešením pre priestory, ktoré sú frekventovanejšie (obývačka, chodba, schody), a teda môže v nich dochádzať k častým mechanickým poškodeniam či škrabancom. Aj tomuto dokáže dlažba s imitáciou dreva statočne odolávať. So všetkými výhodami a najmä dizajnami, ktoré táto dlažba ponúka, ide o praktické a estetické riešenie pre každý dom.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December