3 najobľúbenejšie lesklé dlažby pre štýlový interiér

person : Patrícia Fides list : Trendy a dizajnové riešenia : favorite Zobrazenia: 205
3 najobľúbenejšie lesklé dlažby pre štýlový interiér

Lesklé dlažby sú aktuálne veľmi obľúbenou voľbou nielen pre kúpeľne či kuchyne, ale aj ako dlažba do domu či bytu. Lesklý povrch dlažieb prispieva k modernému vzhľadu interiéru, pričom dokáže odrážať svetlo, čím rozjasňuje každú miestnosť. Lesklý povrch opticky zväčšuje priestor a dodáva mu svetlejší a vzdušnejší dojem. Dlažby s lesklým povrchom sa hodia jednak do minimalistických moderných interiérov, ale aj do luxusných a exkluzívnych priestorov, keďže sa lesk spája práve s eleganciou a luxusom.

🩶 Šedá lesklá dlažba

Jednou z najobľúbenejších možností súčasnosti je dlažba, ktorá je lesklá a sivá. Šedá farba je často považovaná za neutrálnu a vyváženú, priestorom tak dodáva pocit stability a rovnováhy. Ide skutočne o nenápadnú farbu, ktorá v ľuďoch vyvoláva pocit bezpečia a istoty. Svetlejší odtieň šedej môže evokovať pokoj a uvoľnenosť, no tmavší odtieň môže pôsobiť v nesprávnych kombináciách ponuro až melancholicky.

Vďaka svojej nenápadnosti môže šedá lesklá dlažba pôsobiť monotónne, priemerne, nevýrazne alebo nudne, avšak s tým sa dá v rámci interiérového dizajnu krásne pracovať. Implementácia výrazných prvkov v kontrastných farbách je jedným z najobľúbenejších riešení. Aktuálne sa sivá lesklá dlažba spája s moderným minimalizmom a je populárna nielen v domácnostiach, ale aj vo formálnych prostrediach, kde dokáže vytvárať dojem serióznosti a dôstojnosti.

Šedá lesklá dlažba v modernej kuchyni s jedálenským stolom

🤍 Biela lesklá dlažba

Azda najobľúbenejšou voľbou súčasnosti je biela lesklá dlažba v rôznych prevedeniach – v imitácii mramoru, prírodných kameňov či betónu. Biela farba sa tradične spája s jednoduchosťou a minimalizmom, čo môže vyvolávať pocit kľudu alebo pohody. Ide o veľmi neutrálnu a nadčasovú farbu, ktorá v prostredí vytvára harmóniu a rovnováhu. V ľuďoch evokuje pocit ľahkosti, čistoty alebo nevinnosti.

V niektorých prípadoch môže biela farba vyvolať pocit prázdnoty, pretože pôsobí príliš čisto a sterilne. Zároveň, pôsobí veľmi neutrálne, monotónne alebo nudne, avšak aj v tomto prípade je potrebné bielu farbu správne skombinovať. Biela lesklá dlažba však opticky zväčšuje priestor, pretože práve biela farba dokáže odrážať svetlo. Miestnosť tak pôsobí priestranne, prevzdušnene a presvetlene.

Biela lesklá dlažba v modernej obývačke s bielou pohovkou

🖤 Čierna lesklá dlažba

Elegancia a luxus sú hlavné znaky čiernej farby. Vďaka tomu dokáže práve čierna lesklá dlažba vyvolávať pocit exkluzivity alebo prestíže. Táto zmyselná farba sa často spája s modernou sofistikovanosťou, vďaka čomu do priestoru prináša skutočný štýl. Na druhej strane, pri nesprávnej kombinácii môže čierna farba pôsobiť smutne, temne až melancholicky.

Čierna farba vo všeobecnosti pôsobí neutrálne, ide o nadčasovú voľbu, ktorá bude trendy aj o niekoľko rokov. V priestore môže pôsobiť dramaticky či tajomne, avšak tmavšie farby vo všeobecnosti priestor zútulňujú. V niektorých prípadoch môže čierna lesklá dlažba vytvárať dojem kontrastu, keďže je takým výrazným farebným prvkom.

Čierna lesklá dlažba v modernej kúpeľni s voľne stojacou vaňou

Medzi tri najobľúbenejšie možnosti teda patrí: lesklá šedá dlažba, lesklá biela dlažba a lesklá čierna dlažba. Pri výbere správneho typu resp. farebného odtieňa lesklých dlaždíc je potrebné zvážiť estetické aspekty s ohľadom na zvyšok vášho interiéru. Vďaka lesklým dlažbám môžete vo svojej domácnosti dosiahnuť úžasné výsledky, ktoré budete môcť využívať dlhé roky. Tak ktorá farba je pre vás tou pravou voľbou?

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December