Dlažba imitácia dreva v exteriéri ako ideálna dlažba na terasu

person : Patrícia Fides list : Trendy a dizajnové riešenia : favorite Zobrazenia: 161
Dlažba imitácia dreva v exteriéri ako ideálna dlažba na terasu

V dnešnej dobe, keď idú moderný dizajn a praktická funkčnosť ruka v ruke, je gresová dlažba s imitáciou dreva ideálnym riešením pre tých, ktorí túžia po prírodnom vzhľade dreva vo svojom exteriéri, no zároveň chcú využívať benefity moderného gresového materiálu.

Pevný materiál - gres možno definovať ako veľmi pevný, tvrdý a odolný materiál, ktorý vzniká z rozdrveného kameňa, ktorý sa vypaľuje pri vysokých teplotách. Hrúbka dlaždíc je v tomto prípade od 8 mm do 10 mm, pričom v exteriéri sú veľmi obľúbené aj dlažby s 2 cm hrúbkou.

Odolnosť voči opotrebeniu - dlaždice vyrobené z gresu majú skutočne vysokú odolnosť voči každodennému opotrebovaniu, mechanickému poškodeniu či poškriabaniu. Pochopiteľne, stále sú to iba porcelánové dlažby, ktoré neodolajú padnutiu 10kg činky na podlahu ☺️

dlazba-imitacia-dreva-dlazba-do-garaze

Mrazuvdzorná dlažba - každá dlaždica, ktorá je vyrobená z gresu je mrazuvzdorná, a teda imúnna voči mrazom, slnečnému žiareniu či teplotným výkyvom. Je preto ideálna ako vonkajšia dlažba na terasu, balkón či k bazénu.

Nízka nasiakavosť - gresový materiál je homogénny, pevný a tvrdý, čo znamená, že je iba minimálne nasiakavý vodou či vlhkosťou. Gres sa preto dokonalo hodí do exteriéru, pretože ho nezaskočí ani nepriaznivé počasie či zlé poveternostné podmienky.

dlazba-imitacia-dreva-dlazba-na-balkon

Protišmyková dlažba - dlažby imitujúce drevo majú väčšinou mierne reliéfny povrch, ktorý kachličkám dodáva hĺbku a zvyšuje ich autenticitu. Práve tento matný povrch, ktorý môže byť mierne štruktúrovaný, z týchto dlažieb robí protišmykové dlažby.

Vzhľad porovnateľný so skutočným drevom - jednotlivé dlaždice sa svojím vzorom a uzlovaním odlišujú a ich povrch býva často mierne reliéfny (rovnako ako pri samotnom dreve). Dlažby imitujúce drevo tak pôsobia veľmi vierohodne ako dokonalá imitácia drevených podláh.

dlazba-imitacia-dreva-dlazba-na-terasu

Žiadna špeciálna údržba - na rozdiel od niektorých iných materiálov (drevo, mramor, prírodný kameň), gresová dlažba nepotrebuje špeciálne prostriedky na čistenie ani špeciálne postupy na udržiavanie jej vzhľadu. Postačujúce je bežné upratovanie a umývanie s handrou či mopom a vaša podlaha bude vyzerať stále ako nová.

Prepojenie exteriéru a interiérom - keďže sa dlažba s imitáciou dreva vyrába mnohokrát vo zvýšenom protišmyku R11 aj v bežnom protišmyku R9, prepojenie dizajnu interiéru spolu s exteriérom nebolo nikdy jednoduchšie. Navyše, imitácia dreva je práve tým dizajnom, ktorý sa do exteriéru hodí najviac.

dlazba-imitacia-dreva-dlazba-na-vonkajsie-schody

Rôzne farebné a dizajnové prevedenia - gresová dlažba ponúka neobmedzenú rozmanitosť dizajnu, čo umožňuje vytvárať štýlové a elegantné exteriéry. Ponuka drevodekorov v podobe dlažieb je skutočne široká – jednak, čo sa týka typov driev, ale aj ich farebných prevedení. Najobľúbenejšími sú dlažby imitujúce drevo dub (Rovere / Roble), buk (Haya) či javor (Arce) v tradičnej naturálnej hnedej, béžovej či šedej farbe.

Ekologický aspekt - gres je výborným materiálom aj z ekologického hľadiska, pretože jeho vynikajúce technické vlastnosti ho predurčujú na dlhú životnosť. Exteriérová dlažba vyrobená z gresu vám bude slúžiť mnoho rokov.

dlazba-imitacia-dreva-dlazba-k-bazenu

Domácka atmosféra - realistický vzor dreva pridáva priestoru prírodný dotyk, ktorý nikdy nevyjde z módy. Práve dlažby so vzorom dreva vyžarujú potrebné teplo domova a umožňujú spríjemniť atmosféru v každom kúte vašej domácnosti. Spojenie s prírodou ešte nikdy nebolo také jednoduché. Či máte domácnosť zariadenú v modernom, tradičnom, vintage či rustikálnom štýle, drevená dlažba je veľmi univerzálna a využiteľná skutočne kdekoľvek.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December