Protišmyková dlažba do kúpeľne – moderné riešenie pre bezpečnú kúpeľňu

person : Patrícia Fides list : Kúpeľňa - inšpirácie : favorite Zobrazenia: 231
Protišmyková dlažba do kúpeľne – moderné riešenie pre bezpečnú kúpeľňu

Každá matná dlažba disponuje určitou hodnotou protišmyku, čo znamená, že všetky matné dlažby sú zároveň protišmykové. Jediné, v čom sa líšia, je hodnota protišmyku, ktorá sa najčastejšie pohybuje v rozmedzí od R9 po R11. Protišmyková dlažba s hodnotou R9 je ideálna do interiéru, R11 zasa do exteriéru. Protišmyková dlažba R10 stojí niekde uprostred a dá sa použiť aj v interiéri aj v exteriéri. Pokiaľ je protišmyková dlažba do kúpeľne to, čo hľadáte, siahnite po matných dlažbách s protišmykom R9 príp. R10.

Aké výhody má protišmyková dlažba do kúpeľne?

Najväčšou výhodou protišmykovej dlažby je to, že znižuje riziko pádov a úrazov, čo oceníte práve v kúpeľni. Protišmyková dlažba do kúpeľne odolá zvýšenej vlhkosti aj zvýšenému výskytu vody. Poskytne vám stabilitu a istotu aj v prípade, ak vychádzate práve zo sprchy alebo vane. Najdôležitejšou úlohou protišmykových dlažieb v kúpeľni je prevencia pádov, čo je obzvlášť dôležité pre deti, starších ľudí alebo osoby so zníženou pohyblivosťou.

Protišmyková dlažba do kúpeľne pri umývadle v béžovej farbe

Prečo je dôležitá protišmyková dlažba do sprchy?

Práve v sprchovom kúte zohráva protišmyková dlažba dôležitú úlohu. Neustály prísun vody spôsobuje, že je povrch vlhký a nebezpečný. Často ide o prostredie so zvýšeným rizikom úrazov práve v dôsledku klzkého povrchu. Práve protišmykový povrch dokáže znížiť riziko pádov, pretože poskytuje potrebnú stabilitu a umožňuje istotu v státí aj v pohybe v sprchovom kúte. Protišmyková dlažba do sprchového kúta tak predstavuje funkčné a praktické riešenie pre akúkoľvek kúpeľňu.

Protišmyková dlažba do kúpeľne v sprchovom kúte v béžovej farbe

Je potrebná protišmyková dlažba na WC?

Pri výbere dlažieb do WC už nie je potrebné vo väčšej miere riešiť to, či je dlažba protišmyková alebo nie, avšak pokiaľ máte túto miestnosť oddelenú od zvyšku kúpeľne, mala by napriek tomu svojím dizajnom s kúpeľňou korešpondovať. Ak si teda vyberiete protišmykovú dlažbu do kúpeľne, zvoľte rovnakú dlažbu aj v miestnosti s toaletou. Obe miestnosti tak krásne prepojíte, a navyše určite ušetríte peniaze na dorezoch, keďže použijete rovnakú dlažbu v oboch miestnostiach.

Protišmyková dlažba do kúpeľne pri WC v béžovej farbe

Protišmykové dlažby majú matný povrch, ktorý sa ľahšie čistí a udržiava. Na matných dlažbách je znečistenie menej viditeľné ako na lesklých alebo leštených dlažbách. Tieto dlažby neodrážajú svetlo a lesk, čím vytvárajú veľmi pokojnú atmosféru. Pokiaľ však inklinujete k lesklým povrchom, no protišmyková dlažba do kúpeľne je pre vás skutočne dôležitá, použite lesklé dlaždice na stenách v podobe obkladov.

V oblasti protišmykových dlažieb existuje široká škála dizajnov a farieb, ktoré vám umožnia prispôsobiť kúpeľňu vášmu štýlu. Niektoré fabriky vyrábajú dokonca rovnaký dizajn dlažieb v rôznych povrchových prevedeniach, takže zosúladenie protišmykových dlažieb a leštených obkladov v kúpeľni nebolo nikdy jednoduchšie.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December