Sivá dlažba do kúpeľne - farebné kombinácie pre modernú kúpeľňu

person : Patrícia Fides list : Kúpeľňa - inšpirácie : favorite Zobrazenia: 149
Sivá dlažba do kúpeľne - farebné kombinácie pre modernú kúpeľňu

Šedá (sivá) farba patrí medzi univerzálne a nadčasové farebné odtiene. Univerzálne hlavne z toho dôvodu, že sa farebná škála pohybuje od teplých až po chladné odtiene, od bledých až po tmavé. Sivá farba je skutočne veľmi neutrálna, a preto sa ľahko kombinuje s inými farbami či materiálmi. Môže slúžiť aj ako dokonalé pozadie pre iné kontrastné prvky v interiéri.

Šedá dlažba do kúpeľne: Zmyselnosť a štýl v každom kúte kúpeľne

Šedá dlažba do kúpeľne reprezentuje všestrannosť – šedá môže byť použitá ako primárna farba alebo ako doplnková, pričom je vhodná pre moderné, industriálne, minimalistické aj tradičné interiéry. Sivé obklady do kúpeľne môžu v tomto priestore vytvárať rôznu atmosféru. Tmavšie odtiene útulnú a intímnu atmosféru, zatiaľ čo svetlé odtiene môžu kúpeľňu opticky zväčšiť a dodať jej akúsi sviežosť a ľahkosť. Obklady a dlažby do kúpeľne v šedej farbe pridávajú kúpeľňovým interiérom aj určitú dávku elegancie, sofistikovanosti, čo robí sivú farbu obľúbenou voľbou pre luxusné a moderné interiéry. Sivá dlažba do kúpeľne na podlahách alebo sivé obkladačky do kúpeľne na stenách patria aktuálne medzi nadčasové voľby pre akékoľvek kúpeľne, pričom sú zároveň veľmi trendy a štýlové.

Sivá dlažba do kúpeľne s imitáciou prírodného kameňa je ideálnym riešením pre tých, ktorí túžia po spojení prírodného vzhľadu kameňa s moderným dizajnom v obľúbenej nadčasovej šedej farbe. Dlažby s imitáciou kameňa zároveň do kúpeľne prinášajú štruktúru a textúru, čím vytvárajú zaujímavý vizuálny dojem. Medzi tie najobľúbenejšie obklady a dlažby do kúpeľne v sivej farbe imitujúce kameň patria: Poggio Gris, Yamen Gris, Potomac Gris, Sarancollin, Spark Grey, Mieres Pearl, Superwhite

siva-dlazba-do-kupelne-imitacia-kamena

➾ Šedý obklad do kúpeľne s imitáciou betónu je veľmi obľúbenou voľbou pre moderné kúpeľne, ktoré sledujú industriálny štýl bývania alebo minimalistický dizajn. Takáto šedá dlažba do kúpeľne je vynikajúcim spôsobom, ako vytvoriť moderný a elegantný interiér s industriálnym nádychom. Medzi tie najobľúbenejšie obklady a dlažby do kúpeľne v sivej farbe imitujúce betón patria: Grey Soul Light, Grey Soul Dark, Grey Soul Mid, H24 Grey, Massive Cloud, Massive Davy, Massive Dimgray

siva-dlazba-do-kupelne-imitacia-betonu

➾ Sivá retro dlažba alebo obklad prináša do kúpeľne nostalgickú atmosféru s nádychom minulosti. Najčastejšie sa tento retro dizajn prejavuje rôznymi geometrickými vzormi, ktoré dodávajú kúpeľniam osobitý charakter a špeciálny šarm. Medzi tie najobľúbenejšie obklady a dlažby do kúpeľne v sivej farbe a retro dizajnom patria: Dover Grey, Star Grey, Leeds Grey, Howard Grey

siva-dlazba-do-kupelne-retro-dlazba

➾ Šedá dlažba do kúpeľne s imitáciou dreva je ideálnym riešením pre tých, ktorí túžia po spojení prírodného vzhľadu dreva s moderným dizajnom v obľúbenej nadčasovej šedej farbe. Tieto dlažby prinášajú do kúpeľne príjemnú atmosféru s prírodným dotykom, čo vytvára priestor pre pohodu a relaxáciu. Medzi tie najobľúbenejšie obklady a dlažby do kúpeľne v sivej farbe imitujúce drevo patria: Antiqua Grigio, Kendal Natural Cleveland Taupe, Timber Fumo, Sandwood Grey, Miro Fumo, Fresno Perla

siva-dlazba-do-kupelne-imitacia-dreva

➾ Sivá dlažba do kúpeľne v modernom dizajne je ideálnou voľbou pre tých, ktorí uprednostňujú čisté, minimalistické a elegantné prostredie. V tomto prípade moderný dizajn dlaždíc prináša do kúpeľne uvoľnenú atmosféru, ktorá je príjemná na relaxáciu. Medzi tie najobľúbenejšie obklady a dlažby do kúpeľne v sivej farbe a moderným dizajnom patria: Oxidatio Lithium, Res-Terrae Backdrop, Doge Murano, Oxidatio Titanium

siva-dlazba-do-kupelne-moderna-dlazba

Farebná harmónia: Nápady na farby, ktoré doplnia sivý obklad do kúpeľne

Ako sme už spomenuli vyššie, sivá farba je skutočne veľmi neutrálna, a preto sa ľahko kombinuje s inými farbami či materiálmi. Môže slúžiť aj ako dokonalé pozadie pre iné kontrastné prvky v interiéri. Ale aké farby sú najvhodnejšie na doplnenie sivých obkladačiek v kúpeľni? Ktoré farebné tóny budú ladiť so sivými dlažbami v kúpeľni? V tomto článku prinášame nápady a tipy na farebné kombinácie, ktoré dodajú vašej kúpeľni štýl. Obklady a dlažby do kúpeľne v sivej farbe môžete kombinovať s týmito farbami:

Modrá farba: kombinácia šedej a modrej farby vytvára v kúpeľni pokojnú a relaxačnú atmosféru. Sivá farba poskytuje so svojou neutralitou a eleganciou stabilný základ, zatiaľ čo modrá farba pridáva do priestoru pocit sviežosti. Takáto kombinácia farieb napĺňa kúpeľňu pokojom.

sive-obkladacky-do-kupelne-s-modrymi-doplnkami

Žltá farba: žltá farba pri šedej tvorí vynikajúci kontrast, ktorým kúpeľňu oživí a dodá jej energiu. Sivá dlažba vytvára elegantnú základňu, ktorá je ideálna pre kontrastné žlté prvky. Táto kombinácia farieb prináša do kúpeľne sviežosť, energiu alebo vitalitu.

sive-obkladacky-do-kupelne-so-zltymi-doplnkami

Ružová farba: kombinácia sivej a ružovej je veľmi jemná a romantická. Sivé obkladačky poskytujú v kúpeľni sofistikovaný základ, zatiaľ čo jemné odtiene ružovej pridávajú do kúpeľne nádych romantiky. Ružové tóny dodávajú kúpeľni nežnosť a ženskosť, kým šedá farba ju pekne vyvažuje.

sive-obkladacky-do-kupelne-s-ruzovymi-doplnkami

Zelená dlažba: zelená a šedá je ideálna kombinácia pre ľudí, ktorí chcú do svojej kúpeľne vniesť prírodný štýl. Šedá ako neutrálna a univerzálna farba v spojení so zelenými akcentmi dodáva kúpeľni nový rozmer. Zelená farba symbolizuje prírodu, čo krásne harmonizuje práve so šedou.

sive-obkladacky-do-kupelne-so-zelenymi-doplnkami

Oranžová farba: oranžová vytvára skvelý kontrast k sivej farbe, dodáva priestoru dynamiku a energiu. Sivé obkladačky a dlažby v spojení s oranžovou farbou vytvárajú atmosféru útulnosti a elegancie. Oranžové akcenty totiž pridávajú do priestoru teplo a vitalitu.

sive-obkladacky-do-kupelne-s-oranzovymi-doplnkami

Obklady a dlažby do kúpeľne v sivej farbe môžu vytvoriť elegantný a moderný vzhľad, ktorý kúpeľni dodá jedinečný šarm. Ako ste sa mohli presvedčiť, šedá farba je ľahko kombinovateľná s rôznymi farebnými tónmi, čo umožňuje vytvoriť množstvo dizajnových možností. Pri správnej kombinácii farieb, môže vaša kúpeľňa pôsobiť elegantne, sviežo, moderne, štýlovo či trendy. Nech už preferujete akýkoľvek štýl bývania, sivá dlažba do kúpeľne alebo sivý obklad do kúpeľne patria medzi vynikajúci výber pre každý kúpeľňový interiér.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December