Tradičná biela mramorová dlažba či iné farebné prevedenia mramoru?

person : Patrícia Fides list : Trendy a dizajnové riešenia : favorite Zobrazenia: 39
Tradičná biela mramorová dlažba či iné farebné prevedenia mramoru?

Dizajn mramoru je známy svojím charakteristickým žilovaním, ktoré kombinuje rôzne vzory a farby, čo sa talianski a španielski výrobcovia snažia zobraziť aj na gresových dlaždiciach. Jedinečné žilovanie, typické mramorové vzory, rôzne farebné odtiene a niekoľko variácií dlažieb v balíku pridávajú na autenticite mramorového dizajnu na dlažbách vyrobených z gresu či keramiky.

Dlažba s imitáciou mramoru sa produkuje v lesklej hladkej textúre alebo matnej mierne reliéfnej. My sa však dnes zameriame práve na luxusné leštené a lesklé dlažby, ktoré imitujú krásu mramoru v tomto exkluzívnom prevedení. Zároveň, mramor existuje v širokej škále farieb, od bielych a svetlých odtieňov až po tmavé a hlboké tóny. Tak ktorý farebný odtieň dlažieb imitujúcich mramor sa hodí práve pre váš priestor?

Dlažba biely mramor

Biela farba opticky zväčšuje priestor, robí miestnosť jasnejšou a vzdušnejšou, pričom je zároveň veľmi univerzálna, čiže sa ľahko kombinuje s rôznymi štýlmi bývania v rámci interiérového dizajnu. Biela dlažba pôsobí veľmi čisto a elegantne, pomáha odrážať svetlo v miestnosti a rozptyľuje ho po celom priestore, čím vytvára skutočne príjemnú atmosféru. Dlažba v imitácii bieleho mramoru je symbolom elegancie a luxusu. Kombinácia čistej bielej farby a prírodných žíl mramoru pridávajú dlažbe na zaujímavosti. Svojím lešteným povrchom dlažba so vzhľadom bieleho mramoru prináša do priestoru pocit exkluzivity. Skvelo vyniká v spojení s moderným, minimalistickým či luxusným interiérom. Svoje využitie nájde nielen v kúpeľniach, kuchyniach, ale aj ako dlažba do obývačky alebo spálne.

Dlažba biely mramor na podlahe a stene v kúpeľni

Dlažba čierny mramor

Čierna farba prináša do priestoru výraznú eleganciu, pričom priťahuje pozornosť a vyvoláva wow efekt. Aj čierna farba sa ľahko kombinuje s rôznymi štýlmi bývania aj rozličnými farebnými schémami. Navyše, vďaka tmavej farbe dlažba v imitácii čierneho mramoru vyžaduje menej časté upratovanie, pretože prach a špina je menej viditeľná. Čierna dlažba môže pôsobiť monotónne alebo depresívne, avšak v kombinácii s mramorovým dizajnom pôsobí skôr luxusne a exkluzívne vo veľmi intímnej atmosfére. Práve kombinácia nadčasovej čiernej farby spolu s bielymi, zlatými či šedými žilami pritiahne pozornosť. Dlažba so vzhľadom čierneho mramoru pôsobí veľmi autenticky, navyše s lesklým povrchom aj veľmi luxusne. Tento dizajn sa hodí do luxusnejších či modernejších domácností nielen do kúpeľne či kuchyne, ale aj ako dlažba do celého domu.

Dlažba čierny mramor na podlahe v obývačke

Dlažba hnedý mramor

Hnedá farba pridáva do priestoru teplý a príjemný dojem, čo vytvára útulnú atmosféru plnú pohodlia a relaxu. Hnedá dlažba sa zároveň jednoduchšie udržiava, pretože lepšie skrýva menej viditeľnú špinu a prach. Dlažba v imitácii hnedého mramoru patrí medzi tie najkrajšie dizajny, aké sa v interiéroch využívajú, práve vďaka teplejšiemu farebnému odtieňu hnedej farby, ktorá pôsobí veľmi útulne. Navyše, v kombinácii s dizajnom mramoru a jeho jemným žilovaním, tieto dlažby pridávajú priestorom eleganciu a sofistikovaný vzhľad. Dlažba so vzhľadom hnedého mramoru sa ľahko kombinuje s rôznymi farbami či materiálmi. Práve tento farebný odtieň môže evokovať drevo, piesok či zem, čo môže do priestoru pridať prírodný prvok. Tento dizajn nájde svoje využitie v tradičných aj moderných domácnostiach ako dlažba do kuchyne, kúpeľne či ako dlažba do obývačky či chodby.

Dlažba hnedý mramor na podlahe v jedálni

Dlažba šedý mramor

Šedá farba je veľmi neutrálna a všestranná, pretože dokáže splynúť s rôznymi farebnými schémami v interiéri a zároveň sa hodí aj k rôznym štýlom bývania. Šedá dlažba je aktuálne považovaná za modernú a trendovú, keďže do priestorov pridáva štýlový elegantný nádych, pričom dokáže skrývať menej viditeľnú špinu či prach. Dlažba v imitácii šedého mramoru je jednou z najpopulárnejších dlažieb súčasnosti, ktorá sa hodí do moderných minimalistických domácností, ale aj do priestorov v tradičnom štýle bývania. Disponuje charakteristickými mramorovými žilami a jemnými detailmi, ktoré priestorom dodávajú osobitosť. Dlažba so vzhľadom šedého mramoru sa často využíva v kúpeľniach, kuchyniach alebo ako dlažba do obývačky v luxusnom leštenom alebo lesklom povrchovom prevedení.

Dlažba šedý mramor na podlahe a stene v predsieni

Prirodzená krása a elegancia robia z mramoru veľmi populárny a žiadaný prírodný kameň pre luxusné alebo exkluzívne interiéry domácností, kde pridáva skutočne štýlový nádych. Mramor je považovaný za symbol luxusu alebo prestíže, čo robí tento dizajn vhodný aj do komerčných priestorov ako sú reštaurácie, obchodné centrá či hotely. Využitie mramoru je skutočne veľmi univerzálne – či ide o súkromné alebo verejné priestory, steny či podlahy alebo interiéry či exteriéry. Tak, ktoré farebné prevedenie vás oslovilo najviac?

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December