Sivá podlaha v obývačke – minimalistický štýl bývania

person : Patrícia Fides list : Obývačka - inšpirácie : favorite Zobrazenia: 124
Sivá podlaha v obývačke – minimalistický štýl bývania

Minimalistický štýl bývania sa zameriava na jednoduchosť, čo znamená čisté línie a jednoduché tvary. Tento štýl bývania je založený na princípe menej je vždy viac. Žiadne zložité a prekombinované dizajny či zbytočné detaily. Jednoduchosť v kombinácii s praktickosťou je to, čo reprezentuje minimalistický štýl. Každý kúsok nábytku alebo doplnkov musí mať svoje praktické využitie. Zbytočnosti si v tomto štýle skutočne nenájdu miesto.

Sivá podlaha v obývačke zariadenej minimalisticky

Minimalizmus je postavený na jednoduchosti, čo znamená, že aj podlaha v obývačke musí byť jednoduchá. V tomto prípade zabudnite na nekonvenčné farby ako zelená, červená či modrá. Stavte na neutralitu v podobe bielej, čiernej, sivej alebo béžovej. Rovnako vzor dlaždíc by mal byť jednoduchý, žiadne retro prvky, secesné vzory, patchwork dizajn. V minimalistickej obývačke stavte na dlažbu s imitáciou dreva alebo betónové dlažby ideálne v matnom prevedení. Práve matný povrch sa totiž s minimalizmom najviac stotožňuje. Sivá podlaha v obývačke je jedným z najlepších riešení pre minimalistické obývačky. Pokiaľ preferujete teplejšie farebné tóny, môžete staviť aj na jednoduchú béžovú dlažbu. Nezabúdajte však na to, že k minimalizmu patrí jednoznačne matná dlažba.

Sivá podlaha v obývačke zariadenej minimalisticky s pohovkou a kvetmi

Ako dosiahnuť minimalistický štýl v obývačke?

Obývačka v minimalistickom štýle by mala byť postavená na neutrálnych farbách. Biela, čierna, sivá alebo béžová tvoria piliere minimalistického štýlu. Už zo samotného názvu tohto štýlu vyplýva, že sa dôraz nekladie na kvantitu. Cieľom je minimalizovať počet kusov nábytku alebo doplnkov. Podstatné je však zvoliť nábytok či doplnky z kvalitných materiálov a s kvalitným spracovaním. Prirodzené svetlo, veľké okná, otvorené a vzdušné priestory bez zbytočných priečok – tak si možno predstaviť obývačku v minimalistickom štýle. V minimalistickom štýle je veľmi dôležité obmedziť vizuálny neporiadok, čo znamená, že úložné priestory sú skryté a uzatvorené. Dekorácie sú na minime, často sa využívajú iba elegantné prvky ako nejaké umelecké diela, jednoduché vázy či minimalistické svietniky.

Sivá podlaha v obývačke v minimalistickom štýle s pohovkou a kreslom

Minimalistický štýl: obývačka s minimom nábytku a dekorácií

Ako sme už spomenuli vyššie, nábytok by mal byť vyrobený z kvalitných materiálov, pričom sa v minimalizme uprednostňujú prírodné materiály ako drevo alebo kameň či dokonca kov. Nábytok by mal mať rovné a čisté línie bez zbytočného zdobenia. Keďže minimalizmus odporúča málo nábytku, vytvorte medzi jednotlivými prvkami obývačky dostatočný priestor, čím podčiarknete pocit otvorenosti a priestrannosti. Pokiaľ chcete do minimalistickej obývačky pridať nejaké textílie, ako záclony, vankúše alebo koberce, zostaňte verní neutrálnym farbám a jednoduchým vzorom. Geometrické tvary ako štvorce, obdĺžniky či kruhy sú vítané. Prirodzené svetlo doplňte jednoduchým, ideálne vstavaným, osvetlením. Na záver sa pokúste celý interiér zariadiť v jednej farebnej schéme.

Sivá podlaha v obývačke s kobercom, dreveným stolíkom a sedačkou

Minimalistický štýl bývania kladie dôraz na jednoduchosť a funkčnosť. Vyznačuje sa použitím neutrálnej farebnej palety, kvalitných materiálov a čistých línií. Minimalizmus preferuje otvorené a vzdušné priestory s minimom nábytku a dekorácií, pričom každý prvok má svoj praktický účel. Tento štýl propaguje filozofiu "menej je viac", kde menej vecí znamená viac priestoru, poriadku a pokoja. Pokiaľ je táto myšlienka to, s čím sa viete na 100% stotožniť, minimalistická obývačka je pre vás ideálnou voľbou.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December