Travertínová dlažba na terasu – Elysian Travertini od Mirage

person : Patrícia Fides list : Trendy a dizajnové riešenia : favorite Zobrazenia: 70
Travertínová dlažba na terasu – Elysian Travertini od Mirage

Vzhľad travertínu je charakteristický svetlými farbami, najčastejšie hnedým, béžovým alebo krémovým farebným odtieňom. Často obsahuje prirodzené nepravidelnosti a textúry, ktoré dodávajú vzhľadu a povrchu unikátny a autentický dojem. Travertín ako prírodný kameň je skutočne exkluzívna záležitosť nielen do interiérov, ale predovšetkým do exteriérov, kde svojím vzhľadom dokonalo zapadá. Ekonomickejšou alternatívou prírodného kameňa je gresová dlažba imitujúca travertín. Talianska dlažba, ktorá svojím vzhľadom imituje práve travertín, Elysian Travertini, prináša nadčasový šarm, teplo a harmóniu do vnútorných aj do vonkajších priestorov ako dlažba na terasu alebo okolo bazéna.

Travertín: dlažba s očarujúcim vzhľadom na grese

Elysian Travertini je talianska séria od výrobcu Mirage, ktorá pozostáva z exteriérových travertínových dlažieb a travertínových obkladov. V tomto článku sa zameriame práve na dlažbu na terasu so vzhľadom kameňa travertín, ktorú možno použiť aj ako dlažbu okolo bazéna. Práve tento prírodný kameň sa vyznačuje charakteristickými nepravidelnosťami a textúrami, ktoré sa podpisujú na jeho autentickom vzhľade. Taliansky výrobca Mirage sa tento špecifický vzhľad snaží napodobniť na dlaždiciach v gresovom prevedení, čo sa mu pri sérii Elysian Travertini darí skutočne výborne. Vzhľad dlaždíc je na prvý pohľad nerozoznateľný od skutočného travertínu. Dlažby dokonalo imitujú tento unikátny prírodný kameň v bielej farbe Pearly, v hnedom farebnom odtieni Light, či dokonca v sivom prevedení Misty.

Travertínová dlažba na terasu v šedej farbe

Rustikálna terasa vďaka travertínovej dlažbe

Travertín ako prírodný kameň obsahuje organické vzory, ako sú rôzne žilky, štruktúry a formy, ktoré prispievajú k jeho estetickému vzhľadu. Aj séria Elysian Travertini, od talianskeho producenta Mirage, napodobňuje tieto nedokonalosti prírodného travertínu, čím zvyšuje vierohodnosť a realistickosť gresových dlažieb. Tieto prirodzené nerovnosti a textúry pridávajú dlaždiciam rustikálny vzhľad. Rustikálny štýl je typický používaním prírodných materiálov (kameňa, dreva) v hrubých textúrach vo veľmi naturálnych farbách (béžová, hnedá, sivá). Toto všetko spĺňa rustikálna dlažba imitujúca travertín, ktorá navyše pôsobí opotrebovane a dodáva dlažbe historický nádych. Pokiaľ je rustikálna dlažba na terasu to, čo hľadáte, Elysian Travertini je tým ideálnym riešením práve pre vás. Je dokonca k dispozícii vo farebnom odtieni s názvom Rustic, ktorý bol pre terasu v rustikálnom štýle priam stvorený.

Travertínová dlažba na terasu v hnedej farbe

Travertín: dlažba na terasu, okolo bazéna, ale aj do interiéru

Dlažba na terasu s imitáciou travertínu sa vyrába v talianskej fabrike Mirage v troch povrchových prevedeniach. V rozmere 120x120 cm a 80x80 cm sú travertínové dlažby k dispozícii v protišmyku R9 s hrúbkou 9 mm. Takáto dlažba je ideálna ako interiérová dlažba príp. ako dlažba na terasu alebo balkón, ktoré sú kryté. V rozmere 30x60 cm, 60x60 cm a 60x120 sú dlažby k dispozícii v protišmyku R10 s hrúbkou 9 mm. Takáto dlažba so vzhľadom travertínu sa môže použiť vo vnútri ako interiérová dlažba, no ideálna je aj ako dlažba na terasu, balkón či dokonca vonkajšie schody. Pokiaľ ide o 2 cm dlažby na terče, k dispozícii sú vo formátoch 80x80 cm, 60x120 alebo 60x60 cm s protišmykom R11, ktorý sa používa iba v exteriéri. Práve táto dlažba je skvelou voľbou pre exteriéry – či už ako dlažba na terasu, balkón, vonkajšie schody či ako travertínová dlažba okolo bazéna.

Travertínová dlažba na terasu v béžovej farbe

Elysian Travertini prináša prirodzenú všestrannosť, ktorá skvelo zapadá do exteriéru. Tieto talianske dlažby imitujúce travertín zdôrazňujú jedinečný vzhľad, textúru či farebné odtiene tohto prírodného kameňa, ktoré do exteriéru prinášajú osobitý šarm a eleganciu. Celá séria zdokonaľuje mnoho dizajnových štýlov prirodzeným spôsobom, pričom dodáva terasám či balkónom príťažlivú krásu travertínu.

V prípade, ak vás zaujali gresové travertínové dlažby značky Mirage, neváhajte nás kontaktovať prostredníctvom kontaktného formulára. Keďže sa jedná o talianske dlažby, ktoré na Slovensko dovážame výhradne iba na objednávku, bude potrebné vytvoriť individuálnu cenovú ponuku spolu s predbežným termínom dodania viac o značke Mirage.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December