Sivá dlažba do kuchyne – ako ju kombinovať s kuchynskou linkou?

person : Patrícia Fides list : Kuchyňa - inšpirácie : favorite Zobrazenia: 117
 Sivá dlažba do kuchyne – ako ju kombinovať s kuchynskou linkou?

Sivá farba je neuveriteľne univerzálna a dokáže sa prispôsobiť rôznym štýlom, farebným schémam či materiálom, pričom dokáže vytvoriť štýlový a moderný interiér. Okrem toho, dodáva priestoru elegantný a sofistikovaný vzhľad. Sivá dlažba do kuchyne je ideálnou voľbou, ak hľadáte niečo nadčasové, čo nikdy nevyjde z módy. Zároveň, sivá farba má upokojujúci účinok, podporuje pocit pohody a vyváženosti aj v podobe dlažby napr. v minimalistickej, industriálnej či v tradičnej kuchyni.

V tomto článku sa pozrieme na to, ako skombinovať sivú dlažbu do kuchyne s kuchynskou linkou. Aké farby spolu ladia a aká farba kuchynskej linky sa hodí práve k sivej dlažbe do kuchyne? To si rozoberieme nižšie spolu s odporúčaniami pre konkrétne štýly bývania.

🔘 BIELA KUCHYNSKÁ LINKA

Biela farba na kuchynskej linke vytvára čistý a svetlý vzhľad, ktorý kontrastuje so sivou dlažbou a dodáva tak priestoru moderný a elegantný nádych. Toto spojenie je nadčasové a aktuálne veľmi obľúbené. Sivá dlažba do kuchyne v kombinácii s bielou kuchynskou linkou je ideálna pre moderný, škandinávsky alebo minimalistický štýl bývania. Pre škandinávsky vzhľad zvoľte dlažby s imitáciou dreva v sivej farbe. Pre moderný alebo minimalistický vzhľad zvoľte jednofarebné moderné dlažby či dlažby imitujúce betón v sivých farebných tónoch.

Sivá dlažba do kuchyne s bielou kuchynskou linkou v škandinávskom štýle

🔘 ČIERNA KUCHYNSKÁ LINKA

Tmavé odtiene kuchynskej linky v kombinácii so sivou dlažbou vytvárajú dramatický efekt a sofistikovaný vzhľad. Tento kontrast pridáva kuchyni hĺbku a silný prvý dojem. Sivá dlažba do kuchyne v kombinácii s čiernou kuchynskou linkou je ideálna pre moderný, industriálny alebo luxusný štýl. Pokiaľ chcete modernú alebo luxusnú kuchyňu, zvoľte dlažbu s imitáciou mramoru alebo dlažby imitujúce prírodný kameň v lesklom alebo leštenom prevedení. Ak však preferujete industriálny štýl, siahnite po jednofarebných moderných dlažbách či dlažbách imitujúcich betón.

Sivá dlažba do kuchyne s čiernou kuchynskou linkou v luxusnom štýle

🔘 DREVENÁ KUCHYNSKÁ LINKA

Teplé tóny dreva krásne vyvažujú chladné sivé odtiene dlažby v kuchyni, čím vytvárajú útulný a príjemný priestor. Drevené kuchynské linky pridávajú prírodný a organický prvok do kuchyne. Sivá dlažba do kuchyne v kombinácii s drevenou kuchynskou linkou je ideálna pre rustikálny, tradičný alebo škandinávsky štýl. V tomto prípade urobíte najlepšie, ak zvolíte dlažby imitujúce prírodný kameň či mramor v matnom prevedení. Pri škandinávskom štýle bývania môžete siahnuť aj po moderných sivých dlažbách v jednofarebnom a ničím nerušenom prevedení.

Sivá dlažba do kuchyne s drevenou kuchynskou linkou v tradičnom štýle

🔘 SIVÁ KUCHYNSKÁ LINKA

Sivá na sivej môže vytvoriť elegantný monochromatický vzhľad. Rozličné odtiene sivej dodávajú kuchyni hĺbku a textúru, pričom zachovávajú súdržný dizajn. Sivá dlažba do kuchyne v kombinácii so sivou kuchynskou linkou je ideálna pre moderný, minimalistický alebo industriálny štýl. V tomto prípade zvoľte jednoduché dlažby s imitáciou betónu pre industriálny či minimalistický interiér, prípadne moderné dlažby imitujúce kov či štýlové terrazzo dlažby v sivom farebnom prevedení v moderných kuchyniach.

Sivá dlažba do kuchyne so sivou kuchynskou linkou v modernom štýle

🔘 ZELENÁ KUCHYNSKÁ LINKA

Sivá dlažba slúži ako neutrálne pozadie, ktoré umožňuje farebným kuchynským linkám skutočne vyniknúť. Spojenie sivej farby so zelenou pridáva do priestoru osobitosť a sviežosť. Sivá dlažba do kuchyne v kombinácii so zelenou kuchynskou linkou je ideálna pre eklektický, moderný alebo boho štýl. Pri boho štýle siahnite po retro dlažbách v sivej farbe, pri modernom či eklektickom štýle zvoľte jednoduché dlažby s imitáciou betónu alebo jednofarebné moderné dlažby.

Sivá dlažba do kuchyne so zelenou kuchynskou linkou v boho štýle

Sivá dlažba do kuchyne ponúka rôzne možnosti pre kombináciu s kuchynskými linkami rôznych farieb a materiálov. Či už túžite po čistom a modernom vzhľade s bielou kuchynskou linkou, dramatickom kontraste s čiernymi alebo tmavými odtieňmi alebo po teplom a útulnom prostredí s drevenými prvkami, sivá dlažba poskytuje neutrálny základ, ktorý zvýrazní a doplní akýkoľvek štýl. Dôležité však je zachovať rovnováhu a premyslieť si celkový dizajn kuchyne, aby výsledok pôsobil harmonicky a príjemne.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December