Industriálny štýl – obývačka s dlažbou imitujúcou betón

person : Patrícia Fides list : Obývačka - inšpirácie : favorite Zobrazenia: 50
Industriálny štýl – obývačka s dlažbou imitujúcou betón

Industriálny štýl bývania je charakteristický použitím priemyselných materiálov ako je oceľ, betón či tehla, ktoré vytvárajú autentickú atmosféru industriálnych priestorov. Pre tento štýl sú tiež typické otvorené priestory s nadpriemernou výškou, vďaka čomu môžu vyniknúť rôzne trámy, potrubia či typické industriálne osvetlenie. Okrem toho je charakteristickým prvkom industriálneho bývania aj použitie neutrálnych farieb, ako je hnedá, sivá alebo čierna.

Dlažba v obývačke: industriálny štýl bývania

Hnedá dlažba v obývačke: Industriálny štýl kladie dôraz na naturálne farby, pričom hnedá farba je pre obývačku v priemyselnom štýle priam stvorená. Ide o neutrálnu a prírodnú farbu, ktorá pôsobí teplým dojmom, takže obývačka bude pôsobiť útulnejšie. Hnedá dlažba vytvára príjemnú atmosféru a vynikajúco ladí s tehlovým obkladom, ktorý je pre industriálnu obývačku typický. Navyše, hnedá dlažba s imitáciou hrdze môže byť skutočne výborný základ pre obývačku v priemyselnom štýle.

Dlažba imitácia betónu: Betón ako materiál je pravdepodobne základný pilier celého industriálneho štýlu. Skvelo vyniká na stenách či podlahách práve v obývačkách, ktoré sledujú priemyselný štýl bývania. Dlažba imitujúca betón je k dispozícii v rôznych farebných prevedeniach – od bielej, sivej, cez hnedú až po antracitovú farbu. Betónový dizajn je veľmi minimalistický a jednoduchý, preto krásne vynikne aj na štvorcových dlažbách vo formáte 60x60 cm.

Obývačka v industriálnom štýle s veľkou sedačkou a betónovou podlahou

Ako dosiahnuť industriálny štýl v obývačke?

Obývačka v industriálnom štýle by mala byť predovšetkým veľká a otvorená, ideálne bez zbytočných priečok a najlepšie s nadpriemernou výškou. Vyšší strop a výrazné prvky ako viditeľné trámy či potrubia sú pre tento štýl bývania typické. Rovnako aj rôzne ventilácie sú často viditeľné, zostávajú nezakryté, čo prispieva k autenticite a realistickosti industriálneho vzhľadu. Otvorený, prevzdušnený priestor industriálnej obývačky by mal dbať aj na prirodzené osvetlenie pomocou veľkých okien s kovovými rámami. Pokiaľ ide o steny, na tých najlepšie vynikne surový betón či tehlové obklady. Či už ide o skutočné tehly alebo obklad imitujúci tehličky, ide o najlepší spôsob, ako zo svojej obývačky vytvoriť prirodzený a príjemný industriálny interiér.

Industriálny štýl v obývačke s tehlovou stenou a veľkými lampami

Základy priemyselného dizajnu v obývačke

Betón, tehla, oceľ či drevo sú materiály, ktoré by v industriálnej obývačke nemali chýbať. Pokiaľ chcete svoju obývačku v industriálnom štýle dotiahnuť do dokonalosti, nezabudnite na veľké závesné lampy s kovovými detailmi či žiarovky s viditeľnými vláknami. Dôraz klaďte na naturálne farby ako sú hnedá, sivá, čierna alebo biela. Avšak, skvelý kontrast k nim dokáže vytvoriť zelená či červená napr. v podobe vankúšov na pohovke. Do obývačky zariadenej v industriálnom štýle si určite zadovážte stôl z masívneho dreva či nábytok s jednoduchými líniami, ktorý je vyrobený z kovu. Môže ísť napr. o kovový regál, ktorý naplňte knihami a dekoráciami, avšak aj v industriálnom štýle hrá v dekoráciách dôležitú rolu minimalizmus. Zamerajte sa na dekorácie z recyklovaných materiálov, oceľové či kovové dekorácie, starožitné predmety či obrazy s mestskými motívmi alebo výraznými geometrickými vzormi.

Industriálny štýl v obývačke s tehlovou stenou a policou s knihami

Pri zariaďovaní obývačky v industriálnom štýle je dôležité venovať pozornosť detailom. Industriálna obývačka totiž stojí na surových materiáloch, naturálnych farbách a kovových doplnkoch, s ktorými sa dá krásne vyhrať a vytvoriť tak pohodový priestor pre vašu industriálnu obývačku, v ktorej sa budete cítiť príjemne. Tento štýl je ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú moderný, no zároveň priestranný priestor, ktorý nesie v sebe špecifický charakter priemyselného mesta.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December